SCHAPENWOL IS AL 35 JAAR ONZE TOPPER!

Op 17 jarige leeftijd besloot ik schaapsherder te worden. Deze keuze voor het schaap maakt mij nog steeds blij, niet meer als fysiek herder, maar wel elke dag werk ik  met hun wolvacht. Deze vacht , de wolvezel is zo uniek dat ik het in al onze producten kan verwerken.

De Unieke eigenschappen zijn: 

warmte isolatie, vocht regulatie, zelfreinigend, brandvertragend, lange levensduur, duurzaam en het voorkomt ook nog eens schimmels

 


De voordelen van schapenwol een rij

 Warmte isolatie

De wolvezel heeft als je deze onder de microscoop bekijkt, schubben net als bij een vis, hierdoor kan schapenwol perfect de warmte regelen. De schapenwol heeft een soort ingebouwde climate control

 Je  kunt het het zo zien! Je ligt onder je schapenwollen dekbed, deze neemt supersnel je lichaamswarmte op en bouwt deze warmte op tot een aangename temperatuur. Eenmaal als je lichaam de juiste lichaamstemperatuur heeft bereikt, voert de wolvezel de overtollige warmte ook weer af. 

 

Vocht regulatie

Deze unieke eigenschap van wol maakt het zo , dat als een schaap transpireert , hij  dit vocht in de schubben laat opnemen, naar boven transporteert en daar het vocht laat verdampen.  Het is dus interessant om te weten dat schapen net zo transpireren als mensen! Hun wolvacht is zo gemaakt dat het het vocht bij de huid opneemt en transporteert naar het uiteinde van de wolvezel om het daar te laten verdampen. Daar hebben wij mensen dus enorm profijt van.
Deze eigenschappen in de wol ervaart u dus ook in onze wollen dekbedden.

Zelfreinigend...

De bewerkte schapenwol heeft altijd nog iets lanoline, dit is het natuurlijke wolvet. Het voor deel van lanoline is dat het zelfreinigend, bacterie werend en vuil afstotend is. Bovenop dit alles heeft het een heilzame uitwerking op spieren en gewrichten. Huismijt en schimmels houden niet van wol omdat het optimale ventilatie heeft. Pas bij 600 graden licht het verbrandingspunt bij wol. en wol vormt nooit brandende druppels die het vuur kunnen verbreiden. Brandweer pakken zijn daarom van volledig wol vervaardigd.

De America Wollen dekbedden

Het 4-jaargetijden wollen dekbed (400+250 gr)

Onze topper al 38 jaar in de collectie, het 4 jaargetijden wollen dekbed bestaat uit 2 dekbedden.  Dun in de zomer, dikker deel voor in lente/herfst en samen te voegen als je het echt koud zou hebben. America adviseert dit dekbed als de topper voor iedereen. We verschillen allemaal van temperatuur, en op deze manier heeft u altijd het juiste dekbed in huis.

 Het wollen winter dekbed (550gr)

Dit wollen america dekbed is een een dekbed voor het hele jaar door, maar is in de zomer vaak te warm.

Wollen dekbedden

  De vulling in onze America dekbedden bedraagt 100% zuiver scheerwol.

 • De wol zit vast gestikt, zodat verschuiven onmogelijk is, bijvullen is nooit meer nodig.
 • Schapenwol houdt uw eigen lichaamswarmte vast. Het geeft samen met de katoen een zeer behaaglijke warmte, doordat dit natuurlijke materiaal goed ‘ademt’, dat wil zeggen dat het ’s zomers goed ventileert en ’s winters lekker warm houdt.

De tijk
Om de natuurlijke eigenschappen van de wol zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen, wordt er een speciale tijk gebruikt, die na het weven geen enkele chemische behandeling heeft ondergaan. Een speciale wasprocede zorgt dat alles lekker soepel aanvoelt.

Zomer dekbed
Een verademing in warme tijden. De minimale vulling zorgt ervoor dat u ’s avonds lekker koel inslaapt, zonder het koud en kil te krijgen bij het ochtendgloren. Vulling ca. 250g/m2.

Winter dekbed
Warm genoeg in de meeste slaapkamers, kan ’s zomers wel eens te warm zijn. Vulling ca. 550g/m2.

4 jaargetijden dekbed
Deze bestaat uit 2 dekbedden; een zomergedeelte (250g/m2) en een lente/herfst gedeelte (400g/m2). In de winter kunnen deze twee dekbedden d.m.v. degelijke drukknopen op elkaar bevestigd worden.

Leverbaar in de maten:

 1. 1-persoons    140-200 of 140-220 (extra lang)
 2. 2-persoons    200-200 of 200-220cm (extra lang)
 3. lits-jumeaux  240-200 of 240-220 (extra lang)
 4. XXL dekbed   260-220  PRIJZEN DEKBEDDEN

Rating: 3.4285714285714 sterren
21 stemmen

Dekbed 4-jaargetijden

€ 140,00

Dekbed 4-jaargetijden

€ 140,00

4 jaargetijden dekbed
Deze bestaat uit 2 dekbedden;

 • een zomergedeelte (250g/m2) en
 • een lente/herfst gedeelte (400g/m2).

In de winter kunnen deze twee dekbedden d.m.v. degelijke drukknopen op elkaar bevestigd worden.

Vulling is van zuiver scheerwol, buitenstof 100% katoen.

   

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.